EXPLORE LIFE WITH MATHS

EXPLORE LIFE WITH MATHS

Münif Paşa Ortaokulu  6 ve  7.sınıf  gönüllü öğrencileri, Matematik Öğretmeni Betül ÖZCAN rehberliğinde "EXPLORE LIFE WITH MATHS" isimli eTwinning projesine katılmıştır. Projemiz farklı ülke ve okullardan matematik öğretmeni ve 11-15 yaş aralığı öğrencileriyle yürütülecektir.

14.06.2023 94

14-06-2023Projemiz, eTwinning projesi kapsamında soyut bir ders olan matematiğe karşı ilgiyi artırmak, öğrencilerin olumlu tutum geliştirmelerini sağlamak, problem çözme, akıl yürütme, eleştirel düşünme ve yaratıcılık becerilerini geliştirmek, teknoloji kullanım becerisini artırmak amacıyla oluşturulmuştur. Bununla birlikte öğrencilerde işbirliği ve ekip çalışması bilincini geliştirmek, öğrencilerin araştıran sorgulayan yönlerini ortaya çıkarmak, disiplinler arası etkileşimi artırmak, öğrencilerin kodlama dünyasına giriş yapmalarını sağlayarak matematik oyunları yapmasını sağlamak, matematik okuryazarlığını artırmak, matematik tarihi konusunda bilgilenmesini sağlamak, öğrencilerin akademik özgüven gelişimini sağlamak da amaçlanmıştır.

Projede beklenen sonuçlar; matematiğe karşı olumlu tutum geliştirmek, disiplinler arası etkileşimi artırmak, teknoloji tabanlı öğretim yapmak, işbirliği bilincini geliştirmek, matematik okuryazarlığını artırmak, problem çözme, akıl yürütme, eleştirel düşünme ve yaratıcılık becerilerini geliştirmek, öğrencilere matematik yapma eğilimi kazandırmak,  öğrencilerin kendi yaşam deneyimlerinde var olan informal bilgilerinden hareketle gerçek yaşamdan seçilen bağlamsal durumlarla karşılaştıklarında kendi çözümlerini oluşturması ve yeni modeller üretmesi sonucunda formal bilgiye ulaşmasını sağlamak.

 

4 (Türkiye, Sırbistan, Ürdün, Hırvatistan) ülke 14 matematik öğretmeninin işbirliğiyle şubat-mayıs ayı boyunca proje etkinliklerimiz yürütülecektir.

Ayrıntılı bilgi için;

https://www.instagram.com/explore.life.with.maths/?igshid=YmMyMTA2M2Y