Rehberlik

Rehberlik

Rehberlik Köşesi

21.11.2013 3314

Zamanın birinde bilge bir adam yaşardı. İnsanlar ne zaman sorunları olsa ona danışmak isterdi. Çünkü bilge adamın, her zaman zengin hayat tecrübelerinin derinliğine inerek verebileceği iyi bir tavsiyesi olurdu. Bu ülkedeki kıskanç bir kişi, bilge adamı şaşırtmak için bir plan yapar ve avucuna bir kelebek koyarak yaşlı bilgeye avucundaki kelebeğin canlı mı yoksa ölü mü olduğunu sormayı planlar. Bilge adam ölü derse kelebeği salıverecek, canlı derse avucuna bastırıp kelebeği öldürecek, böylece bilge adam ne derse tersini ispat etmiş olacaktı. Kıskanç kişi kapalı tuttuğu ellerini bilge adama doğru uzatır ve sorar; "Avucumun içinde bir kelebek var, canlı mı ölümü?" Bilge adam cevap vermeden önce uzun uzun onun gözlerinin içine bakar ve der ki: "KELEBEĞİN CANLI YA DA ÖLÜ OLMASI TAMAMEN SENİN ELLERİNDE ..."

 

   Rehberlik hizmetleri, öğrencinin gelişmesini ve uyumunu sağlamaya yönelik verilen sistemli ve profesyonel yardım sürecidir.

   Rehberlik ve psikolojik danışma servisi olarak amacımız, öğrencilerimizin;

  • Kendilerini fiziksel, zihinsel ve duygusal yönden tanımalarına yardımcı olmak,

  • Güçlü yönlerini fark etmelerini sağlamak,

  • Karar verme yeteneklerini geliştirmek,

  • Problem çözme gücünü geliştirmek, çevresiyle sağlıklı iletişim kurabilmesi için gerekli becerileri kazanmasına yardımcı olmaktır.

   Gayemiz, hayatın güzelliklerinden bir nebze de olsa yararlanabilmeleri için öğrencilerimizi en güzel şekilde öğretmen arkadaşlarımız ile bilgilendirmek ve onlara yol göstermektir.